Main Photo
Informacje o zmarłym
László Tahi-Tóth (ur. 23 stycznia 1944 w Budapeszcie, zm. 22 lutego 2018 tamże) – węgierski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny oraz scenarzysta.

Filmografia
1966: Aranysárkány jako Vili Liszner
1967: Fiúk a térről jako Báder Guszti
1967: Ünnepnapok jako Laci
1967: Egy szerelem három éjszakája
1968: Na miłość nigdy nie jest za późno (Elsietett házasság) jako Nádor Balázs
1968: Gwiazdy Egeru (Egri csillagok) jako Kobzos Ádám
1968: Gwiazdy Egeru II (Egri csillagok II) jako Kobzos Ádám
1969: Örjárat az égen (TV) jako Géher
1970: I znów z tobą (A nagy kék jelzés) jako Jen
1970: Hatholdas rózsakert jako Franci Gruber
1972: Harminckét nevem volt jako Kálmán
1972: Emberrablás magyar módra jako Jancsi
1973: Ártatlan gyilkosok jako Galgó Viktor
1973: Kakuk Marci jako Müvész úr
1977: Miecz (A kard) jako psycholog
1979: A Dicsekvo varga (TV) jako Furtonfúrt manó
1982: Völegény jako Fox Rudi
1985: Czerwona hrabina (A vörös grófnö) jako Pál Kéry
1986: A Fekete kolostor (TV) jako Mágory
1989: Barbárok (TV) jako Dr Makarov
1994: Śmierć w płytkiej wodzie (Halál sekély vízben) jako Komlós
2002: Capitaly (TV) jako Attila
2011: Sherlock Holmes nevében jako starzec Az Öreg

źródło: wikipedia